Prijs voor huurwoningen in Winterswijk (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Winterswijk, in de provincie Gelderland, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 882,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,38
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Winterswijk is gestegen in de voorbije 6 maanden. In December bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9,52. In de volgende maand (Januari) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 14,22 por m². De 2 volgende maanden (Februari, Maart) kenmerken zich door een daling van zo’n 87 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 81 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 11,07, en die van de laatste twee maanden April en Mei, € 8,98 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Winterswijk (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Decemberbedraagt de huurprijs€ 1.083. Deze prijs loopt op in Januari tot € 1.186. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 75 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 993 tot € 662,5, een daling van 67 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 16 % goedkoper dan het gemiddelde in Winterswijk van zo’n € 584. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 787. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 67 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 4 kamers, met een prijs van zo´n € 967.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 12 % minder duur dan het gemiddelde (€ 8,69 / m²) in Winterswijk. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 12 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Winterswijk, is het type "" waarvan de prijs € 736 bedraagt, zo’n 26 % duurder dan het gemiddelde (€ 584) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Winterswijk
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 584
€ 9,83
96
23.942
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen