Prijs voor huurwoningen in Didam (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Didam, in de provincie Gelderland, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 885,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,53
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Didam is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 12,93. In de volgende maand, December, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 6,97 por m². In de 2 volgende maanden (Januari, Februari) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 9,95 naar € 11,41 per m², meer bepaald met zo’n 115 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 10,68 naar een gemiddelde in Maart en April van € 10,24 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Didam (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. De gemiddelde prijs in de maand Novemberbedraagt € 906. In December kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 836. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 871 tot € 875. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 873 tot een gemiddelde van € 910 tussen Maart en April.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 2 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 35 % goedkoper dan het gemiddelde in Didam van zo’n € 915. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 3 met een gemiddelde prijs van € 789. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 1 kamer hebben, zo´n 3 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 789.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 1 / m², het gemiddelde zijnde € 10,87 / m² in Didam. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 66 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 1 / m².

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Didam, is het type "" waarvan de prijs € 789 bedraagt, zo’n 14 % minder duur dan het gemiddelde (€ 915) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Didam
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 915
€ 10,87
114
23.974
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen