Prijs voor huurwoningen in Dieren (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Dieren, in de provincie Gelderland, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 824,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,91
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Dieren is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Mei bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 6,09. In de volgende maand (Juni) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 10,76 por m². In de 2 volgende maanden (Juli, Augustus) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 129 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 139 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 9,64 per m²), en die van de laatste twee maanden, September en Oktober (€ 13,43 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Dieren (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Meibedraagt € 1.017.In de volgende maand, Juni,is er en grote daling te zien tot € 780. De 2 volgende maanden (Juli, Augustus) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 93, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 869,25 tot € 735, een daling van 85 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 17 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Dieren, dat zo’n € 910 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 17 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 92 % minder duur dan het gemiddelde (€ 1 / m²) in Dieren. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 92 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Hoekwoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 3 % goedkoper dan het gemiddelde in Dieren met een prijs van € 778. Het volgende type minder dure woningen is "Eengezinswoning” met een gemiddelde prijs van € 910. Het duurste type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 17 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Hoekwoning", met een prijs van zo’n € 754.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1 / m². Het minst dure type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in Dieren
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 778
€ 13,01
240
34.448
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen