Prijs voor huurwoningen in Nijmegen (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Nijmegen, in de provincie Gelderland, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 802
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 17,52
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Nijmegen is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 17,13. In de volgende maand, Juli, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 16,62 por m². In de 2 volgende maanden (Augustus, September) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 16,88 naar € 18,12 per m², meer bepaald met zo’n 107 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 17,5 naar een gemiddelde in Oktober en November van € 17,56 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Nijmegen (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Junibedraagt de gemiddelde huurprijs€ 703. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Juli, oplopende tot tot € 901. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 802 tot € 782. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 792 tot een gemiddelde van € 822 tussen Oktober en November.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 4 % goedkoper dan het gemiddelde in Nijmegen van zo’n € 815. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 1.005. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 50 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.157.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 10,45 / m², het gemiddelde zijnde € 17,09 / m² in Nijmegen. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 9 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 18,28 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Woning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 13 % goedkoper dan het gemiddelde in Nijmegen met een prijs van € 815. Het volgende type minder dure woningen is "Eengezinswoning” met een gemiddelde prijs van € 1.042. Het duurste type woning komt overeen met "Vrijstaande Woning", zo’n 57 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 1.276.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Tussenwoning", met een gemiddelde prijs van € 8,76 / m², gevolgd door "Vrijstaande Woning" aan € 10 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Woning" met een prijs van € 23,86 / m² en daarna "Eengezinswoning" met een prijs van zo’n € 15,34 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Nijmegen
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 815
€ 17,09
7.288
38.718
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen