Prijs voor huurwoningen in Landgraaf (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Landgraaf, in de provincie Limburg, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 797,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 7,95
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Landgraaf is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 8,09. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 7,64 por m². De 2 volgende maanden (Augustus, September) kenmerken zich door een daling van zo’n 95 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 111 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 7,67 per m²), en die van de laatste twee maanden, Oktober en November (€ 8,52 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Landgraaf (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Juni,bedraagt de gemiddelde prijs € 857. In Juli blijft die prijs hangen rond € 828. De 2 volgende maanden (Augustus, September) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 93, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 811 tot een gemiddelde van € 771,5 tussen Oktober en November.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 15 % goedkoper dan het gemiddelde in Landgraaf van zo’n € 768. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 858. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 12 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 650.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 7 % minder duur dan het gemiddelde (€ 8,14 / m²) in Landgraaf. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 7 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Landgraaf, is het type "" waarvan de prijs € 858 bedraagt, zo’n 12 % duurder dan het gemiddelde (€ 768) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Landgraaf
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 768
€ 8,71
316
26.806
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen