Prijs voor huurwoningen in Landgraaf (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Landgraaf, in de provincie Limburg, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 791,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 8,04
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Landgraaf is gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 7,64. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 7,11 por m². In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 7,38 naar € 8,07 per m², meer bepaald met zo’n 109 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 112 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 7,72 per m²), en die van de laatste twee maanden, November en December (€ 8,67 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Landgraaf (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Julibedraagt € 828. In Augustus kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 768. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 798 tot € 783. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 790,5 tot een gemiddelde van € 792,5 tussen November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het minst goedkoop zijn, meer bepaald zo’n 4 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Landgraaf van zo’n € 817. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 857. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 5 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 850.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 8 % minder duur dan het gemiddelde (€ 7,95 / m²) in Landgraaf. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 8 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Landgraaf, is het type "" waarvan de prijs € 857 bedraagt, zo’n 5 % duurder dan het gemiddelde (€ 817) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Landgraaf
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 817
€ 8,63
302
27.564
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen