Prijs voor huurwoningen in Herten (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Herten, in de provincie Limburg, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 963,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Herten is gestegen in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9. In de volgende maand (December) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 11,48 por m². De 2 volgende maanden (Januari, Februari) kenmerken zich door een daling van zo’n 87 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 114 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 9,57 per m²), en die van de laatste twee maanden, Maart en April (€ 10,86 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Herten (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Novemberbedraagt € 1.026.In de volgende maand, December,is er en grote daling te zien tot € 854. In de 2 volgende maanden (Januari, Februari)is de prijs gestegen van gemiddeld € 940 in de twee eerste maanden tot € 1.065. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 88 %, dalende van € 1.002,5 tot € 885,5 in Maart en April.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 22 % goedkoper dan het gemiddelde in Herten van zo’n € 828. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 830. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 0 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 646.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 138 % duurder dan het gemiddelde (€ 19 / m²) in Herten. De woningen met de duurste prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 138 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Herten, is het type "" waarvan de prijs € 830 bedraagt, zo’n 0 % duurder dan het gemiddelde (€ 828) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Herten
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 828
€ 8
72
31.056
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen