Prijs voor huurwoningen in Swalmen (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Swalmen, in de provincie Limburg, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 801,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,97
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Swalmen is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In Mei bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9,8. In de volgende maand, Juni, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 10,09 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 9,94 naar € 9,46 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 108 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 9,7 per m²), en die van de laatste twee maanden, September en Oktober (€ 10,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Swalmen (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Meibedraagt de gemiddelde huurprijs€ 701. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Juni, oplopende tot tot € 808. In de 2 volgende maanden (Juli, Augustus)is de prijs gestegen van gemiddeld € 754,5 in de twee eerste maanden tot € 815. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 106 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 784,75)en de 2 laatste, September y Oktober (€ 834,5).

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 6 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Swalmen, dat zo’n € 839 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 6 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 345 % duurder dan het gemiddelde (€ 49 / m²) in Swalmen. De woningen met de duurste prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 345 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Eengezinswoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 6 % goedkoper dan het gemiddelde in Swalmen met een prijs van € 892. Het volgende type minder dure woningen is "Villa” met een gemiddelde prijs van € 884. Het minst dure type woning komt overeen met "Villa", zo’n 1 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "Eengezinswoning", met een prijs van zo’n € 839.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het minst goedkope type het type "Villa", met een gemiddelde prijs van € 20 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 49 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 49 / m² en daarna "Villa" met een prijs van zo’n € 20 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in Swalmen
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 892
€ 11
98
41.236
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen