Prijs voor huurwoningen in Swalmen (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Swalmen, in de provincie Limburg, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 775
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,81
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Swalmen is gedaald in de voorbije maanden. In Maart bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,59. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 9,48 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 10,03 naar € 9,94 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 95 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 9,99, en die van de laatste twee maanden Juli en Augustus, € 9,46 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Swalmen (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. De gemiddelde prijs in de maand Maartbedraagt € 778. In April kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 733. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 755,5 tot € 754,5. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 108 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 755)en de 2 laatste, Juli y Augustus (€ 815).

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 12 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Swalmen, dat zo’n € 841 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 12 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 410 % duurder dan het gemiddelde (€ 51 / m²) in Swalmen. De woningen met de duurste prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 410 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Eengezinswoning" het minst goedkope is, meer bepaald zo’n 12 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Swalmen met een prijs van € 753. Het volgende type duurdere woningen is "Villa” met een gemiddelde prijs van € 886. Het duurste type woning komt overeen met "Villa", zo’n 18 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Eengezinswoning", met een prijs van zo’n € 841.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het minst goedkope type het type "Villa", met een gemiddelde prijs van € 22 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 51 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 51 / m² en daarna "Villa" met een prijs van zo’n € 22 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs augustus
Gemiddelde prijs per m² augustus
Aantallen gebruikte woningen in Swalmen
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 753
€ 10
100
42.920
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen