Prijs voor huurwoningen in Meerssen (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Meerssen, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 696,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 16,76
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Meerssen is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 21,06. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 18,16 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 84. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 79 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 18,04, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 14,21 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Meerssen (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Novemberbedraagt de gemiddelde huurprijs€ 524. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand December, oplopende tot tot € 664. In de 2 volgende maanden (Januari, Februari)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 594 in de twee eerste maanden tot € 737,5, meer bepaald een prijsstijging van 124 %. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 114 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 665,75)en de 2 laatste, Maart y April (€ 757,5).

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 54 % goedkoper dan het gemiddelde in Meerssen van zo’n € 775. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 704. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 19 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 889.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 7 / m², het gemiddelde zijnde € 14,85 / m² in Meerssen. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 54 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 13 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Woning" het minst goedkope is, meer bepaald zo’n 6 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Meerssen met een prijs van € 775. Het volgende type duurdere woningen is "Appartement” met een gemiddelde prijs van € 849. Het duurste type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 18 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Tussenwoning", met een prijs van zo’n € 889.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Tussenwoning", met een gemiddelde prijs van € 6 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 7 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 12 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 8 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Meerssen
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 775
€ 14,85
256
31.056
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen