Prijs voor huurwoningen in Spijkenisse (Zuid Holland)

De huurprijzen van woningen in Spijkenisse, in de provincie Zuid Holland, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.209,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,53
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Spijkenisse is gestegen in de voorbije 6 maanden. In December bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 14,9. In de volgende maand (Januari) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 20,14 por m². De 2 volgende maanden (Februari, Maart) kenmerken zich door een daling van zo’n 91 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 79 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 16,71, en die van de laatste twee maanden April en Mei, € 13,17 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Spijkenisse (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Decemberbedraagt € 1.489.In de volgende maand, Januari,is er en grote daling te zien tot € 1.260. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 78 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.225,5 tot een gemiddelde van € 1.177 tussen April en Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 52 % goedkoper dan het gemiddelde in Spijkenisse van zo’n € 1.324. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 793. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 28 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.139.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 10 / m², het gemiddelde zijnde € 13,88 / m² in Spijkenisse. De woningen met de minst dure prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 19 % goedkoper dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 4 kamers, met een prijs van zo’n € 11 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Appartement" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 38 % goedkoper dan het gemiddelde in Spijkenisse met een prijs van € 1.324. Het volgende type minder dure woningen is "Woning” met een gemiddelde prijs van € 1.467. Het duurste type woning komt overeen met "", zo’n 57 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Woning", met een prijs van zo’n € 1.467.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Woning", met een gemiddelde prijs van € 10 / m², gevolgd door "Appartement" aan € 12 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 12 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 10 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Spijkenisse
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 1.324
€ 13,88
302
102.168
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen