Prijs voor huurwoningen in Roosendaal (Noord Brabant)

De huurprijzen van woningen in Roosendaal, in de provincie Noord Brabant, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 837,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Roosendaal is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 18,99. In de volgende maand, Juli, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 15,85 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 76. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 94 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 15,31, en die van de laatste twee maanden Oktober en November, € 14,37 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Roosendaal (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Juni,bedraagt de gemiddelde prijs € 829. In Juli blijft die prijs hangen rond € 809. De 2 volgende maanden (Augustus, September) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 95, in vergelijking met de 2 eerste maanden. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 115 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 796,75 in de laatste 4 maanden en € 919 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y November.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 27 % goedkoper dan het gemiddelde in Roosendaal van zo’n € 1.015. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 3 met een gemiddelde prijs van € 1.107. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 35 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 2 kamers, met een prijs van zo´n € 1.110.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 11,63 / m², het gemiddelde zijnde € 14,92 / m² in Roosendaal. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 76 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 16,76 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Eengezinswoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 17 % goedkoper dan het gemiddelde in Roosendaal met een prijs van € 1.015. Het volgende type minder dure woningen is "Woning” met een gemiddelde prijs van € 972. Het duurste type woning komt overeen met "Flat", zo’n 53 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 1.347.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Flat", met een gemiddelde prijs van € 10 / m², gevolgd door "Appartement" aan € 10,6 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 34,41 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 13,35 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Roosendaal
Aantallen gebruikte woningen in Noord Brabant
€ 1.015
€ 14,92
1.066
47.058
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen