Prijs voor huurwoningen in Oisterwijk (Noord Brabant)

De huurprijzen van woningen in Oisterwijk, in de provincie Noord Brabant, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.545,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 13,84
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Oisterwijk is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,28. In de volgende maand (November) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 14,73 por m². In de 2 volgende maanden (December, Januari) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 135 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 83 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 14,69, en die van de laatste twee maanden Februari en Maart, € 12,15 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Oisterwijk (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Oktoberbedraagt de gemiddelde huurprijs€ 1.319. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand November, oplopende tot tot € 1.535. In de 2 volgende maanden (December, Januari)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 1.427 in de twee eerste maanden tot € 1.681, meer bepaald een prijsstijging van 118 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.554 tot een gemiddelde van € 1.528 tussen Februari en Maart.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 6 % goedkoper dan het gemiddelde in Oisterwijk van zo’n € 1.476. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 4 met een gemiddelde prijs van € 1.419. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 0 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 2 kamers, met een prijs van zo´n € 1.469.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer het goedkoopst met een prijs van zo’n € 8,22 / m², het gemiddelde zijnde € 11,68 / m² in Oisterwijk. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 2 kamers, zo´n 33 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 3 kamers, met een prijs van zo’n € 12,57 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 29 % goedkoper dan het gemiddelde in Oisterwijk met een prijs van € 1.476. Het volgende type minder dure woningen is "Appartement” met een gemiddelde prijs van € 1.378. Het duurste type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 48 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Woning", met een prijs van zo’n € 1.776.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Appartement", met een gemiddelde prijs van € 11,56 / m², gevolgd door "Woning" aan € 11,57 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 12 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 11,57 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Oisterwijk
Aantallen gebruikte woningen in Noord Brabant
€ 1.476
€ 11,68
364
54.244
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen