Prijs voor koopwoningen in Roosendaal (Noord Brabant)

De koopprijzen van woningen in Roosendaal, in de provincie Noord Brabant, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 303.459
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.221,6
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Roosendaal is omlaag gegaan in de voorbije maanden. De gemiddelde koopprijs per m² bedraagt in Januari zo’n € 2.083. In de volgende maand, Februari, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 2.370 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 51. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 131 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 1.675,5 per m²), en die van de laatste twee maanden, Mei en Juni (€ 2.203 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Roosendaal (stad) zijn omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In Januaribedraagt de gemiddelde koopprijs€ 285.699. Er is echter een grote prijsverhoging in maand Februari, stijgend tot € 333.455. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 48 %. De gemiddelde prijs is fors omhoog gegaan (zo´n 130 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 229.838,5 in de laatste 4 maanden en € 298.970,5 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Juni.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 2 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Roosendaal, aan zo’n € 293.916. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 2 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 4 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.129 / m²) in Roosendaal. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 4 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Roosendaal kan men zien hoe het type "Appartement" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 293.916 is, meer bepaald zo’n 2 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Appartement", zo’n 2 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.129 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.129 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juni
Gemiddelde prijs per m² juni
Aantallen gebruikte woningen in Roosendaal
Aantallen gebruikte woningen in Noord Brabant
€ 286.953
€ 2.209
1.692
68.426
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen