Prijs voor huurwoningen in Almelo (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Almelo, in de provincie Overijssel, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 775,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,16
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Almelo is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,18. In de volgende maand, December, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 9,87 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 10,02 naar € 9,93 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 105 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 9,98 per m²), en die van de laatste twee maanden, Maart en April (€ 10,52 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Almelo (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, November,bedraagt de gemiddelde prijs € 770. In December blijft die prijs hangen rond € 794. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 782 tot € 798. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 94 %, dalende van € 790 tot € 745,5 in Maart en April.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 29 % goedkoper dan het gemiddelde in Almelo van zo’n € 721. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 689. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 8 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 756.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 8,95 / m², het gemiddelde zijnde € 10,76 / m² in Almelo. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 37 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 12,45 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Studio" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 8 % goedkoper dan het gemiddelde in Almelo met een prijs van € 721. Het volgende type minder dure woningen is "Woning” met een gemiddelde prijs van € 666. Het duurste type woning komt overeen met "Tussenwoning", zo’n 15 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Eengezinswoning", met een prijs van zo’n € 765.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Tussenwoning", met een gemiddelde prijs van € 8,07 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 9,16 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Woning" met een prijs van € 24,25 / m² en daarna "Studio" met een prijs van zo’n € 23 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Almelo
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 721
€ 10,76
1.004
14.862
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen