Prijs voor koopwoningen in Stolwijk (Zuid Holland)

De koopprijzen van woningen in Stolwijk, in de provincie Zuid Holland, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 621.747,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 3.209
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Stolwijk is omlaag gegaan in de voorbije maanden. In April bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 3.611. In de volgende maand, Mei, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 3.577 per m². De 2 volgende maanden (Juni, Juli) kenmerken zich door een daling van zo’n 87 in de gemiddelde koopprijs per m² vergeleken met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde vn de 4 laatste maanden, meer bepaald met zo’n 87 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 3.354,25, en die van de laatste twee maanden Augustus en September, € 2.918,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Stolwijk (stad) zijn omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, April,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 703.786. In Mei stagneert de prijs rond zo´n € 735.167. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 77 %. In de 2 laatste maanden is de prijs omlaag gegaan vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, meer bepaald met zo'n 93 %, dalend van € 636.527 tot € 592.187,5 in Augustus en September.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 31 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Stolwijk, aan zo´n € 464.280. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 31 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 31 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 3.493 / m²) in Stolwijk. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 31 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Stolwijk kan men vaststellen hoe het type "Eengezinswoning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 464.280 is, meer bepaald zo’n 31 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Eengezinswoning", zo’n 31 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.493 / m². Het kostelijkere type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.493 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Stolwijk
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 677.750
€ 2.675
162
84.284
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen