Prijs voor koopwoningen in Roelofarendsveen (Zuid Holland)

De koopprijzen van woningen in Roelofarendsveen, in de provincie Zuid Holland, zijn fors omhoog gegaan in de voorbije maanden. Er valt een grote prijstoename te zien van de koopprijzen in deze buurt.

€ 456.900,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 594,5
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Roelofarendsveen is duchtig omhoog gegaan in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 339. In de volgende maand (November) valt er een grote prijsverhoging vast te stellen, oplopend tot € 1.445 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 65. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 42 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 736, en die van de laatste twee maanden Februari en Maart, € 311,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Roelofarendsveen (stad) zijn omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Oktober,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 482.227. In November stagneert de prijs rond zo´n € 459.133. Gedurende de 2 volgende maanden (December, Januari) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 93, vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs bijna niet veranderd vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 454.994,75 tot een gemiddelde van € 460.712 tussen Februari en Maart.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek op basis van de gemiddelde koopprijs en het aantal kamers kan men afleiden hoe de woningen met 1 kamer het voordeligste zijn, meer bepaald zo’n 42 % goedkoper dan het gemiddelde in Roelofarendsveen van zo’n € 498.833. De volgende woningen in deze ranking hebben 2 en gaan voor een gemiddelde prijs van € 421.044. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 16 % goedkoper dan het gemiddelde, en de hierna goedkopere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 287.136.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer het voordeligste met een kost van zo’n € 300 / m², het gemiddelde zijnde € 327 / m² in Roelofarendsveen. De woningen met de gemiddeld hoogste prijzen zijn die met 2 kamers, zo´n 778 % kostelijker dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 1 kamer, met een kost van zo’n € 300 / m².

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Roelofarendsveen kan men vaststellen hoe het type "Eengezinswoning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 421.044 is, meer bepaald zo’n 16 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Eengezinswoning", zo’n 16 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.871 / m². Het kostelijkere type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.871 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Roelofarendsveen
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 498.833
€ 327
146
46.908
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen