Prijs voor koopwoningen in Stellendam (Zuid Holland)

De koopprijzen van woningen in Stellendam, in de provincie Zuid Holland, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 276.788,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.277
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Stellendam is omlaag gegaan in de voorbije maanden. In Januari bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 2.523. In de volgende maand, Februari, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 2.557 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 67. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 123 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 2.115,75 per m²), en die van de laatste twee maanden, Mei en Juni (€ 2.599,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Stellendam (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Januari,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 317.556. In Februari stagneert de prijs rond zo´n € 332.611. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 77 %. In de 2 laatste maanden is de prijs omlaag gegaan vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, meer bepaald met zo'n 89 %, dalend van € 286.968,25 tot € 256.430 in Mei en Juni.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 7 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Stellendam, aan zo’n € 309.849. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 7 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 23 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.144 / m²) in Stellendam. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 23 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Stellendam kan men zien hoe het type "Eengezinswoning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 309.849 is, meer bepaald zo’n 7 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Eengezinswoning", zo’n 7 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.144 / m². Het minst dure type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.144 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juni
Gemiddelde prijs per m² juni
Aantallen gebruikte woningen in Stellendam
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 289.938
€ 2.768
102
91.512
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen