Prijs voor koopwoningen in Roosteren (Limburg)

De koopprijzen van woningen in Roosteren, in de provincie Limburg, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 385.637,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 1.956,5
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Roosteren is omlaag gegaan in de voorbije maanden. De gemiddelde koopprijs per m² hangt in maand Augustus rond zo’n € 1.428. In de maand hierna, September, valt er een grote prijsvermindering te zien, gaande tot per m². In de 2 volgende maanden (Oktober, November) is de prijs per m² duchtig omhoog gegaan, meer bepaald met zo’n 149 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 240 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 889,75 per m²), en die van de laatste twee maanden, December en Januari (€ 2.133,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Roosteren (stad) zijn relatief stabiel gebleven in de voorbije bestudeerde maanden . De gemiddelde prijs in de maand Augustus is € 248.500. In de volgende maand, September,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot . Gedurende de 2 volgende maanden (Oktober, November) is de prijs duchtig omhoog gegaan, van een gemiddelde van € 124.250 in de twee eerste maanden tot € 235.700, meer bepaald een prijstoename van 190 %. De gemiddelde prijs is fors omhoog gegaan (zo´n 229 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 179.975 in de laatste 4 maanden en € 411.325 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Januari.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 180 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Roosteren, aan zo’n € 981.772. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 180 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 3 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 2.195 / m²) in Roosteren. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 3 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Roosteren kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 981.772 is, meer bepaald zo’n 180 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 180 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.195 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.195 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs januari
Gemiddelde prijs per m² januari
Aantallen gebruikte woningen in Roosteren
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 351.250
€ 2.136
40
21.888
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen
Gerelateerde zoekopdrachten in Limburg