Prijs voor koopwoningen in Helden (Limburg)

De koopprijzen van woningen in Helden, in de provincie Limburg, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 348.147,4
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.461,4
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Helden is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² hangt in maand Februari rond zo’n € 2.603. In de maand hierna, Maart, valt er een grote prijsvermindering te zien, gaande tot per m². In de 2 volgende maanden (April, Mei) is de prijs per m² duchtig omhoog gegaan, meer bepaald met zo’n 189 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 127 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 1.880 per m²), en die van de laatste twee maanden, Juni en Juli (€ 2.393,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Helden (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Februari is € 364.000. In de volgende maand, Maart,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot . Gedurende de 2 volgende maanden (April, Mei) is de prijs duchtig omhoog gegaan, van een gemiddelde van € 182.000 in de twee eerste maanden tot € 369.079, meer bepaald een prijstoename van 203 %. De gemiddelde prijs is fors omhoog gegaan (zo´n 116 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 275.539,5 in de laatste 4 maanden en € 319.289,5 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Juli.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 7 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Helden, aan zo’n € 340.851. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 7 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 5 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 2.398 / m²) in Helden. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 5 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Helden kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 340.851 is, meer bepaald zo’n 7 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 7 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.398 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.398 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juli
Gemiddelde prijs per m² juli
Aantallen gebruikte woningen in Helden
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 318.860
€ 2.274
158
36.384
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen