Prijs voor koopwoningen in Hazerswoude-rijndijk (Zuid Holland)

De koopprijzen van woningen in Hazerswoude-rijndijk, in de provincie Zuid Holland, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 346.277,6
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 3.053,2
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Hazerswoude-rijndijk is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. In Juli hangt de gemiddelde koopprijs per m² rond zo’n € 3.117. In de maand hierna valt er een prijsvermindering vast te stellen, gaande tot € 2.894 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 59. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 119 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 2.391,5 per m²), en die van de laatste twee maanden, November en December (€ 2.850 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Hazerswoude-rijndijk (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Juli is € 460.850. In de volgende maand, Augustus,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot € 386.300. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 34 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs bijna niet veranderd vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 284.704,25 tot een gemiddelde van € 296.285,5 tussen November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 8 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Hazerswoude-rijndijk, aan zo´n € 296.322. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 8 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 13 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.475 / m²) in Hazerswoude-rijndijk. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 13 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Hazerswoude-rijndijk kan men vaststellen hoe het type "Eengezinswoning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 296.322 is, meer bepaald zo’n 8 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Eengezinswoning", zo’n 8 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.475 / m². Het minst dure type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.475 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Hazerswoude-rijndijk
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 323.500
€ 2.848
76
59.124
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen