Prijs voor koopwoningen in Ederveen (Gelderland)

De koopprijzen van woningen in Ederveen, in de provincie Gelderland, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 489.352
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 3.405,17
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Ederveen is omlaag gegaan in de voorbije maanden. De gemiddelde koopprijs per m² bedraagt in Januari zo’n € 3.679. In de volgende maand, Februari, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 3.886 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 85. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde vn de 4 laatste maanden, meer bepaald met zo’n 93 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 3.490,25, en die van de laatste twee maanden Mei en Juni, € 3.235 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Ederveen (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In Januaribedraagt de gemiddelde koopprijs€ 626.278. Er is echter een grote prijsverhoging in maand Februari, stijgend tot € 755.667. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 50 %. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 517.028 tot € 434.000, een daling van 84 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 12 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Ederveen, aan zo’n € 503.310. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 12 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 3 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 3.295 / m²) in Ederveen. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 3 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Ederveen kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 503.310 is, meer bepaald zo’n 12 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 12 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.295 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.295 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juni
Gemiddelde prijs per m² juni
Aantallen gebruikte woningen in Ederveen
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 448.222
€ 3.214
104
48.406
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen
Gerelateerde zoekopdrachten in Gelderland