Prijs voor huurwoningen in Westerbork (Drenthe)

De huurprijzen van woningen in Westerbork, in de provincie Drenthe, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 895,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 73,08
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Westerbork is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 8,46. In de volgende maand (Augustus) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 225 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 5. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 157 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 61,37 per m²), en die van de laatste twee maanden, November en December (€ 96,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Westerbork (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Julibedraagt € 1.100. In Augustus kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 988. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 59 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 124 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 828,75 in de laatste 4 maanden en € 1.028 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y December.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 2 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Westerbork, dat zo’n € 975 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 2 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Westerbork, is het type "" waarvan de prijs € 975 bedraagt, zo’n 2 % minder duur dan het gemiddelde (€ 999) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Westerbork
Aantallen gebruikte woningen in Drenthe
€ 999
€ 190
28
8.014
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen