Prijs voor huurwoningen in Drenthe provincie

De huurprijzen van woningen in de provincie Drenthe, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze provincie.

€ 980,67
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,88
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Drenthe is gedaald in de voorbije maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 16,81. In de volgende maand, Augustus, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 18,35 por m². In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 17,58 naar € 18,55 per m², meer bepaald met zo’n 106 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 64 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 18,06, en die van de laatste twee maanden November en December, € 11,49 per m².

Gemiddelde prijs

De gemiddelde prijs in Drenthe (provincie) is gestegen in de laatste 6 maanden. In de eerste maand, Juli, bedraagt de gemiddelde huurprijs€ 895. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Augustus, oplopende tot tot € 1.090. In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 992,5 in de twee eerste maanden tot € 1.141,5, zo’n 115 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.067 tot € 808, een daling van 76 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 45 % goedkoper dan het gemiddelde in Drenthe van zo’n € 788. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 775. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 9 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 846.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopste met een prijs van zo’n € 9,42 / m², het gemiddelde zijnde € 11,18 / m² in Drenthe. De woningen met de gemiddeld hoogste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 54 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 12,86 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Bedrijfspand" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 23 % goedkoper dan het gemiddelde in Drenthe met een prijs van € 788. Het volgende type minder dure woningen is "Bovenwoning” met een gemiddelde prijs van € 765. Het duurst type woning komt overeen met "Vrijstaande Woning", zo’n 72 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Woning", met een prijs van zo’n € 901.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Vrijstaande Woning", met een gemiddelde prijs van € 4 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 8,54 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Bedrijfspand" met een prijs van € 17 / m² en daarna "Appartement" met een prijs van zo’n € 12,01 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Drenthe
€ 788
€ 11,18
8.014
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen