Prijs voor huurwoningen in Meppel (Drenthe)

De huurprijzen van woningen in Meppel, in de provincie Drenthe, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 692,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 13,49
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Meppel is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Augustus bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 20,18. In de volgende maand, September, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 11,75 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 75. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 90 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 13,95, en die van de laatste twee maanden December en Januari, € 12,56 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Meppel (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In Augustusbedraagt de gemiddelde huurprijs€ 639. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand September, oplopende tot tot € 784. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 711,5 tot € 678,5. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 695 tot een gemiddelde van € 687,5 tussen December en Januari.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Meppel, dat zo’n € 717 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde (€ 12,86 / m²) in Meppel. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Meppel kan men vaststellen dat het type "Woning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 717, zo’n 0 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Woning", zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 12,86 / m². Het minst dure type woning is "Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 12,86 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs januari
Gemiddelde prijs per m² januari
Aantallen gebruikte woningen in Meppel
Aantallen gebruikte woningen in Drenthe
€ 717
€ 12,86
502
19.596
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen