Prijs voor huurwoningen in Ijsselstein (Utrecht)

De huurprijzen van woningen in Ijsselstein, in de provincie Utrecht, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.054,8
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,18
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Ijsselstein is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,86. In de volgende maand, December, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 5,4 por m². In de 2 volgende maanden (Januari, Februari) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 129 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 73 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 9,32, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 6,82 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Ijsselstein (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Novemberbedraagt € 1.073.In de volgende maand, December,is er en grote daling te zien tot € 454. In de 2 volgende maanden (Januari, Februari)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 763,5 in de twee eerste maanden tot € 1.162, meer bepaald een prijsstijging van 152 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 962,75 tot € 711,5, een daling van 74 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 73 % goedkoper dan het gemiddelde in Ijsselstein van zo’n € 1.423. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 1.224. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 14 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 389.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 8 / m², het gemiddelde zijnde € 13,64 / m² in Ijsselstein. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 10 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 8 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Geschakelde Woning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 26 % goedkoper dan het gemiddelde in Ijsselstein met een prijs van € 1.423. Het volgende type minder dure woningen is "Eengezinswoning” met een gemiddelde prijs van € 1.224. Het minst dure type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 14 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "Geschakelde Woning", met een prijs van zo’n € 1.052.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Geschakelde Woning", met een gemiddelde prijs van € 7 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 8 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 8 / m² en daarna "Geschakelde Woning" met een prijs van zo’n € 7 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Ijsselstein
Aantallen gebruikte woningen in Utrecht
€ 1.423
€ 13,64
112
18.732
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen