Prijs voor huurwoningen in Driebergen-rijsenburg (Utrecht)

De huurprijzen van woningen in Driebergen-rijsenburg, in de provincie Utrecht, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.629
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 16,69
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Driebergen-rijsenburg is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 12,85. In de volgende maand (November) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 15,61 por m². In de 2 volgende maanden (December, Januari) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 14,23 naar € 15,63 per m², meer bepaald met zo’n 110 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 135 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 14,93 per m²), en die van de laatste twee maanden, Februari en Maart (€ 20,22 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Driebergen-rijsenburg (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Oktoberbedraagt € 2.125.In de volgende maand, November,is er en grote daling te zien tot € 1.623. De 2 volgende maanden (December, Januari) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 91, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.789 tot € 1.309, een daling van 73 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 32 % goedkoper dan het gemiddelde in Driebergen-rijsenburg van zo’n € 1.032. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 4 met een gemiddelde prijs van € 920. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 59 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 2 kamers, met een prijs van zo´n € 987.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 5 / m², het gemiddelde zijnde € 20,07 / m² in Driebergen-rijsenburg. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 2 kamers, zo´n 26 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 1 kamer, met een prijs van zo’n € 23,3 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"" het minst goedkope is, meer bepaald zo’n 10 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Driebergen-rijsenburg met een prijs van € 1.032. Het volgende type duurdere woningen is "Woning” met een gemiddelde prijs van € 1.485. Het duurste type woning komt overeen met "Woning", zo’n 44 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "", met een prijs van zo’n € 1.138.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het minst betaalbare type het type "Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 142 / m². Het duurdere type woning is "Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 142 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Driebergen-rijsenburg
Aantallen gebruikte woningen in Utrecht
€ 1.032
€ 20,07
236
28.806
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen