Prijs voor huurwoningen in Makkum (Friesland)

De huurprijzen van woningen in Makkum, in de provincie Friesland, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 949
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 4
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Makkum is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 2. In de volgende maand, December, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot por m². In de 2 volgende maanden (Januari, Februari) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 600 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 86 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 3,5, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 3 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Makkum (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, November,bedraagt de gemiddelde prijs € 906. In December blijft die prijs hangen rond € 871. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 888,5 tot € 892. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 890,25 tot € 592, een daling van 66 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 14 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Makkum, dat zo’n € 1.019 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 14 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Makkum, is het type "" waarvan de prijs € 1.019 bedraagt, zo’n 14 % minder duur dan het gemiddelde (€ 1.184) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Makkum
Aantallen gebruikte woningen in Friesland
€ 1.184
€ 6
8
7.774
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen