Prijs voor huurwoningen in Makkum (Friesland)

De huurprijzen van woningen in Makkum, in de provincie Friesland, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 937,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 4
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Makkum is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Mei bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 3. In de volgende maand, Juni, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot por m². In de 2 volgende maanden (Juli, Augustus) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 467 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 82 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 4,25, en die van de laatste twee maanden September en Oktober, € 3,5 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Makkum (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Mei,bedraagt de gemiddelde prijs € 907. In Juni blijft die prijs hangen rond € 872. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 889,5 tot € 893. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 115 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 891,25 in de laatste 4 maanden en € 1.029 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Oktober.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 13 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Makkum, dat zo’n € 1.029 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 13 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Makkum, is het type "" waarvan de prijs € 1.029 bedraagt, zo’n 13 % minder duur dan het gemiddelde (€ 1.186) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in Makkum
Aantallen gebruikte woningen in Friesland
€ 1.186
€ 7
18
8.546
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen