Prijs voor huurwoningen in Heerenveen (Friesland)

De huurprijzen van woningen in Heerenveen, in de provincie Friesland, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 922
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 13,62
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Heerenveen is gestegen in de voorbije 6 maanden. In December bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 12,75. In de volgende maand (Januari) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 15,2 por m². De 2 volgende maanden (Februari, Maart) kenmerken zich door een daling van zo’n 93 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 13,52 naar een gemiddelde in April en Mei van € 13,82 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Heerenveen (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. De gemiddelde prijs in de maand Decemberbedraagt € 932. In Januari kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 851. In de 2 volgende maanden (Februari, Maart)is de prijs gestegen van gemiddeld € 891,5 in de twee eerste maanden tot € 992,5. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 94 %, dalende van € 942 tot € 882 in April en Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 35 % goedkoper dan het gemiddelde in Heerenveen van zo’n € 869. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 1.002. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 32 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 4 kamers, met een prijs van zo´n € 1.009.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 10,72 / m², het gemiddelde zijnde € 14,25 / m² in Heerenveen. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 27 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 14,48 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Eengezinswoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 3 % goedkoper dan het gemiddelde in Heerenveen met een prijs van € 869. Het volgende type minder dure woningen is "Woning” met een gemiddelde prijs van € 884. Het duurste type woning komt overeen met "", zo’n 18 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 920.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Woning", met een gemiddelde prijs van € 12,57 / m², gevolgd door "Appartement" aan € 14,96 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 15 / m² en daarna "Appartement" met een prijs van zo’n € 14,96 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Heerenveen
Aantallen gebruikte woningen in Friesland
€ 869
€ 14,25
696
7.340
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen