Prijs voor koopwoningen in Wieringerwerf (Noord Holland)

De koopprijzen van woningen in Wieringerwerf, in de provincie Noord Holland, zijn fors omhoog gegaan in de voorbije maanden. Er valt een grote prijstoename te zien van de koopprijzen in deze buurt.

€ 271.494,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 6.063,33
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Wieringerwerf is duchtig omhoog gegaan in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 2.389. In de volgende maand, Augustus, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 2.317 per m². In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs per m² duchtig omhoog gegaan, meer bepaald met zo’n 566 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 32 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 7.832,75, en die van de laatste twee maanden November en December, € 2.524,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Wieringerwerf (stad) zijn relatief stabiel gebleven in de voorbije bestudeerde maanden . In de eerste maand, Juli,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 281.558. In Augustus stagneert de prijs rond zo´n € 268.841. Gedurende de 2 volgende maanden (September, Oktober) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 91, vergeleken met de 2 eerste maanden. De gemiddelde prijs is omhoog gegaan met zo´n 110 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 262.683,5) en de 2 laatste, November y December (€ 289.116,5).

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 7 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Wieringerwerf, aan zo´n € 275.361. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 7 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 19 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.017 / m²) in Wieringerwerf. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 19 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Wieringerwerf kan men vaststellen hoe het type "Vrijstaande Woning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 275.361 is, meer bepaald zo’n 7 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 7 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.017 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.017 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Wieringerwerf
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 296.833
€ 2.485
202
59.638
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen