Prijs voor koopwoningen in Wanssum (Limburg)

De koopprijzen van woningen in Wanssum, in de provincie Limburg, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 346.527,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.296,83
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Wanssum is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. In Oktober hangt de gemiddelde koopprijs per m² rond zo’n € 2.807. In de maand hierna valt er een prijsvermindering vast te stellen, gaande tot € 2.405 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 80. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde vn de 4 laatste maanden, meer bepaald met zo’n 93 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 2.351,75, en die van de laatste twee maanden Februari en Maart, € 2.187 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Wanssum (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Oktober is € 558.000. In de volgende maand, November,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot € 378.500. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 65 %. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 385.437,5 tot € 268.707, een daling van 70 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 18 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Wanssum, aan zo´n € 236.892. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 18 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 25 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 1.736 / m²) in Wanssum. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 25 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Wanssum kan men vaststellen hoe het type "Vrijstaande Woning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 236.892 is, meer bepaald zo’n 18 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 18 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.736 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.736 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Wanssum
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 289.214
€ 2.312
54
34.442
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen