Prijs voor koopwoningen in Vries (Drenthe)

De koopprijzen van woningen in Vries, in de provincie Drenthe, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 342.753
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 1.958,83
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Vries is omlaag gegaan in de voorbije maanden. De gemiddelde koopprijs per m² bedraagt in Juli zo’n € 2.220. In de volgende maand, Augustus, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 2.446 per m². De 2 volgende maanden (September, Oktober) kenmerken zich door een daling van zo’n 93 in de gemiddelde koopprijs per m² vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 60 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 2.256, en die van de laatste twee maanden November en December, € 1.364,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Vries (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In Juli is de koopprijs zo´n€ 400.857. Deze prijs stijgt in Augustus tot € 423.750. Gedurende de 2 volgende maanden (September, Oktober) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 90, vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 392.683 tot € 242.893, een daling van 62 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 50 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Vries, aan zo’n € 336.198. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 50 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 136 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 2.106 / m²) in Vries. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 136 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Vries kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 336.198 is, meer bepaald zo’n 50 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 50 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.106 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.106 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Vries
Aantallen gebruikte woningen in Drenthe
€ 224.000
€ 894
84
15.072
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen