Prijs voor koopwoningen in Vorden (Gelderland)

De koopprijzen van woningen in Vorden, in de provincie Gelderland, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 492.358,4
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.649,8
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Vorden is omlaag gegaan in de voorbije maanden. De gemiddelde koopprijs per m² hangt in maand Februari rond zo’n € 2.322. In de maand hierna, Maart, valt er een grote prijsvermindering te zien, gaande tot per m². In de 2 volgende maanden (April, Mei) is de prijs per m² duchtig omhoog gegaan, meer bepaald met zo’n 262 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omhoog gegaan met zo’n 115 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 2.104 per m²), en die van de laatste twee maanden, Juni en Juli (€ 2.416,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Vorden (stad) zijn omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Februari is € 448.533. In de volgende maand, Maart,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot . Gedurende de 2 volgende maanden (April, Mei) is de prijs duchtig omhoog gegaan, van een gemiddelde van € 224.266,5 in de twee eerste maanden tot € 601.639,5, meer bepaald een prijstoename van 268 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs bijna niet veranderd vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 412.953 tot een gemiddelde van € 404.990 tussen Juni en Juli.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 20 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Vorden, aan zo’n € 435.735. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 20 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 1 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 2.354 / m²) in Vorden. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 1 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Vorden kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 435.735 is, meer bepaald zo’n 20 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 20 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.354 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.354 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juli
Gemiddelde prijs per m² juli
Aantallen gebruikte woningen in Vorden
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 363.292
€ 2.327
128
53.154
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen