Prijs voor koopwoningen in Sweikhuizen (Limburg)

De koopprijzen van woningen in Sweikhuizen, in de provincie Limburg, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 458.889
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.484
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Sweikhuizen is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. In Maart bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 2.609. In de volgende maand, April, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 2.641 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 0. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 84 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 1.312,5, en die van de laatste twee maanden Juli en Augustus, € 1.101 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Sweikhuizen (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Maart,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 579.667. In April stagneert de prijs rond zo´n € 568.250. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 0 %. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 286.979,25 tot € 114.375, een daling van 40 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 51 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Sweikhuizen, aan zo’n € 346.512. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 51 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 6 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.065 / m²) in Sweikhuizen. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 6 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Sweikhuizen kan men zien hoe het type "Bouwgrond" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 346.512 is, meer bepaald zo’n 51 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Bouwgrond", zo’n 51 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Bouwgrond met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.065 / m². Het minst dure type woning is "Bouwgrond" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.065 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs augustus
Gemiddelde prijs per m² augustus
Aantallen gebruikte woningen in Sweikhuizen
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 228.750
€ 2.202
22
34.474
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen