Prijs voor koopwoningen in Stokkum (Gelderland)

De koopprijzen van woningen in Stokkum, in de provincie Gelderland, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 339.575
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.363,6
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Stokkum is omlaag gegaan in de voorbije maanden. De gemiddelde koopprijs per m² bedraagt in December zo’n € 2.141. In de volgende maand, Januari, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 2.443 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 53. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 138 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 1.748 per m²), en die van de laatste twee maanden, April en Mei (€ 2.413 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Stokkum (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand December is € 506.125. In de volgende maand, Januari,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot € 323.083. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 39 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs bijna niet veranderd vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 287.218,75 tot een gemiddelde van € 274.500 tussen April en Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 18 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Stokkum, aan zo’n € 322.113. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 18 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 2 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 2.434 / m²) in Stokkum. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 2 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Stokkum kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 322.113 is, meer bepaald zo’n 18 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 18 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.434 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.434 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Stokkum
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 272.000
€ 2.388
72
53.646
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen