Prijs voor koopwoningen in Sappemeer (Groningen)

De koopprijzen van woningen in Sappemeer, in de provincie Groningen, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 186.645,67
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.480,5
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Sappemeer is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² hangt in maand Juli rond zo’n € 7.134. In de maand hierna, Augustus, valt er een grote prijsvermindering te zien, gaande tot € 1.744 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 33. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 51 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 2.959, en die van de laatste twee maanden November en December, € 1.523,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Sappemeer (stad) zijn relatief stabiel gebleven in de voorbije bestudeerde maanden . In de eerste maand, Juli,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 188.449. In Augustus stagneert de prijs rond zo´n € 184.147. Gedurende de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs omhoog gegaan van gemiddeld € 186.298 in de twee eerste maanden tot € 202.600. In de 2 laatste maanden is de prijs omlaag gegaan vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, meer bepaald met zo'n 88 %, dalend van € 194.449 tot € 171.039 in November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 1 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Sappemeer, aan zo´n € 166.087. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 1 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 8 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 1.584 / m²) in Sappemeer. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 8 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Sappemeer kan men vaststellen hoe het type "Vrijstaande Woning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 166.087 is, meer bepaald zo’n 1 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 1 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.584 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.584 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Sappemeer
Aantallen gebruikte woningen in Groningen
€ 167.917
€ 1.467
114
8.272
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen
Gerelateerde zoekopdrachten in Groningen