Prijs voor koopwoningen in Petten (Noord Holland)

De koopprijzen van woningen in Petten, in de provincie Noord Holland, zijn fors omhoog gegaan in de voorbije maanden. Er valt een grote prijstoename te zien van de koopprijzen in deze buurt.

€ 435.863,4
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.003,8
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Petten is duchtig omhoog gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² hangt in maand September rond zo’n € 1.155. In de maand hierna, Oktober, valt er een grote prijsvermindering te zien, gaande tot € 749 per m². In de 2 volgende maanden (November, December) is de prijs per m² duchtig omhoog gegaan, meer bepaald met zo’n 141 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 237 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 1.147 per m²), en die van de laatste twee maanden, Januari en Februari (€ 2.715,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Petten (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, September,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 473.850. In Oktober stagneert de prijs rond zo´n € 477.634. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 47 %. De gemiddelde prijs is omhoog gegaan met zo´n 111 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 349.871) en de 2 laatste, Januari y Februari (€ 389.916,5).

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 37 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Petten, aan zo´n € 221.173. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 37 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 36 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 1.775 / m²) in Petten. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 36 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Petten kan men vaststellen hoe het type "Woning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 221.173 is, meer bepaald zo’n 37 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Woning", zo’n 37 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.775 / m². Het minst dure type woning is "Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.775 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs februari
Gemiddelde prijs per m² februari
Aantallen gebruikte woningen in Petten
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 348.833
€ 2.759
32
44.870
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen
Gerelateerde zoekopdrachten in Noord Holland