Prijs voor koopwoningen in Oosterwolde (Gelderland)

De koopprijzen van woningen in Oosterwolde, in de provincie Gelderland, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 432.220,6
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 3.008,8
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Oosterwolde is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. In December hangt de gemiddelde koopprijs per m² rond zo’n € 2.954. In de maand hierna valt er een prijsvermindering vast te stellen, gaande tot € 2.573 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 46. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 173 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 2.017,25 per m²), en die van de laatste twee maanden, April en Mei (€ 3.487,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Oosterwolde (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand December is € 491.667. In de volgende maand, Januari,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot € 389.102. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 52 %. De gemiddelde prijs is fors omhoog gegaan (zo´n 122 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 335.609 in de laatste 4 maanden en € 409.333,5 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 3 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Oosterwolde, aan zo’n € 387.934. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 3 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 22 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.564 / m²) in Oosterwolde. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 22 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Oosterwolde kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 387.934 is, meer bepaald zo’n 3 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 3 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.564 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.564 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Oosterwolde
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 376.000
€ 3.278
38
53.646
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen