Prijs voor koopwoningen in Nieuw-namen (Zeeland)

De koopprijzen van woningen in Nieuw-namen, in de provincie Zeeland, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 320.510,6
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.255,2
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Nieuw-namen is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 2.168. In de volgende maand, November, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 2.155 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 57. In de voorbije 2 maanden is de prijs fors omhoog gegaan, zo’n 132 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden. Dit wordt gehaald uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 1.700 per m²), en die van de laatste twee maanden, Februari en Maart (€ 2.238 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Nieuw-namen (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Oktober,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 308.667. In November stagneert de prijs rond zo´n € 307.000. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 52 %. De gemiddelde prijs is fors omhoog gegaan (zo´n 143 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 233.524,5 in de laatste 4 maanden en € 334.227,5 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Maart.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 23 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Nieuw-namen, aan zo´n € 259.003. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 23 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 10 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 1.958 / m²) in Nieuw-namen. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 10 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Nieuw-namen kan men vaststellen hoe het type "Vrijstaande Woning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 259.003 is, meer bepaald zo’n 23 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 23 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.958 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.958 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Nieuw-namen
Aantallen gebruikte woningen in Zeeland
€ 336.787
€ 2.183
36
29.926
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen