Prijs voor koopwoningen in Maasbree (Limburg)

De koopprijzen van woningen in Maasbree, in de provincie Limburg, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 312.576
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.376,33
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Maasbree is omlaag gegaan in de voorbije maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 2.525. In de volgende maand, Augustus, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 2.624 per m². De 2 volgende maanden (September, Oktober) kenmerken zich door een daling van zo’n 93 in de gemiddelde koopprijs per m² vergeleken met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde vn de 4 laatste maanden, meer bepaald met zo’n 87 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 2.484,5, en die van de laatste twee maanden November en December, € 2.160 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Maasbree (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Juli is € 362.676. In Augustus kunnen we een lichte daling zien tot € 341.813. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 74 %. De gemiddelde prijs is omhoog gegaan met zo´n 105 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 307.263,5) en de 2 laatste, November y December (€ 323.201).

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 18 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Maasbree, aan zo’n € 352.666. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 18 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 4 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.046 / m²) in Maasbree. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 4 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Maasbree kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 352.666 is, meer bepaald zo’n 18 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 18 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.046 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.046 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Maasbree
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 297.969
€ 2.123
172
24.116
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen