Prijs voor koopwoningen in Hippolytushoef (Noord Holland)

De koopprijzen van woningen in Hippolytushoef, in de provincie Noord Holland, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 340.061,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.343,33
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Hippolytushoef is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² hangt in maand Oktober rond zo’n € 2.919. In de maand hierna, November, valt er een grote prijsvermindering te zien, gaande tot € 2.405 per m². De 2 volgende maanden (December, Januari) kenmerken zich door een daling van zo’n 85 in de gemiddelde koopprijs per m² vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 85 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 2.468, en die van de laatste twee maanden Februari en Maart, € 2.094 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Hippolytushoef (stad) zijn relatief stabiel gebleven in de voorbije bestudeerde maanden . In de eerste maand, Oktober,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 338.865. In November stagneert de prijs rond zo´n € 349.650. Gedurende de 2 volgende maanden (December, Januari) is de prijs duchtig omhoog gegaan, van een gemiddelde van € 344.257,5 in de twee eerste maanden tot € 404.803, meer bepaald een prijstoename van 118 %. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 374.530,25 tot € 271.123, een daling van 72 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 3 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Hippolytushoef, aan zo´n € 262.036. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 3 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 6 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 1.962 / m²) in Hippolytushoef. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 6 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Hippolytushoef kan men vaststellen hoe het type "Vrijstaande Woning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 262.036 is, meer bepaald zo’n 3 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 3 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.962 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.962 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Hippolytushoef
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 271.123
€ 2.094
42
19.970
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen