Prijs voor koopwoningen in Hippolytushoef (Noord Holland)

De koopprijzen van woningen in Hippolytushoef, in de provincie Noord Holland, zijn fors omhoog gegaan in de voorbije maanden. Er valt een grote prijstoename te zien van de koopprijzen in deze buurt.

€ 253.394
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.201,5
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Hippolytushoef is duchtig omhoog gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² bedraagt in Juni zo’n € 1.899. In de volgende maand, Juli, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 2.015 per m². In de 2 volgende maanden (Augustus, September) is de prijs per m² omhoog gegaan, gaande van zo’n € 1.957 naar € 2.241 per m², meer bepaald met zo’n 115 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omhoog gegaan met zo’n 115 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 2.099 per m²), en die van de laatste twee maanden, Oktober en November (€ 2.406,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Hippolytushoef (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Juni,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 292.063. In Juli stagneert de prijs rond zo´n € 278.367. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 81 %. In de 2 laatste maanden is de prijs omlaag gegaan vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, meer bepaald met zo'n 94 %, dalend van € 258.245,5 tot € 243.691 in Oktober en November.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 9 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Hippolytushoef, aan zo’n € 272.210. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 9 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 15 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.057 / m²) in Hippolytushoef. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 15 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Hippolytushoef kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 272.210 is, meer bepaald zo’n 9 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 9 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.057 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.057 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Hippolytushoef
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 249.944
€ 2.416
140
67.472
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen