Prijs voor koopwoningen in Hellendoorn (Overijssel)

De koopprijzen van woningen in Hellendoorn, in de provincie Overijssel, zijn lichtelijk omhoog gegaan in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijstoename te zien van de koopprijzen in deze buurt.

€ 461.867,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 344,5
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Hellendoorn is omhoog gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² bedraagt in December zo’n € 312. In de volgende maand, Januari, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 353 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² relatief stabiel gebleven, gaande van zo’n € 332,5 naar € 338 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omhoog gegaan met zo’n 108 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 335,25 per m²), en die van de laatste twee maanden, April en Mei (€ 363 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Hellendoorn (stad) zijn relatief stabiel gebleven in de voorbije bestudeerde maanden . In December is de koopprijs zo´n€ 480.654. Deze prijs stijgt in Januari tot € 505.000. Gedurende de 2 volgende maanden (Februari, Maart) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 94, vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs omlaag gegaan vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, meer bepaald met zo'n 90 %, dalend van € 478.113,5 tot € 429.375 in April en Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 9 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Hellendoorn, aan zo´n € 379.018. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 9 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 483 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 2.345 / m²) in Hellendoorn. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 483 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Hellendoorn kan men vaststellen hoe het type "Vrijstaande Woning" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 379.018 is, meer bepaald zo’n 9 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 9 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.345 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.345 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Hellendoorn
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 418.750
€ 402
122
6.584
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen