Prijs voor koopwoningen in Heemstede (Noord Holland)

De koopprijzen van woningen in Heemstede, in de provincie Noord Holland, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 619.058
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 4.455,17
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Heemstede is omlaag gegaan in de voorbije maanden. In Juni hangt de gemiddelde koopprijs per m² rond zo’n € 4.744. In de maand hierna valt er een prijsvermindering vast te stellen, gaande tot € 4.434 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² relatief stabiel gebleven, gaande van zo’n € 4.589 naar € 4.378 per m². In de 2 voorbije maanden is de prijs relatief stabiel gebleven vergeleken met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 4.483,5 naar een gemiddelde in Oktober en November van € 4.398,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Heemstede (stad) zijn omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Juni is € 696.825. In Juli kunnen we een lichte daling zien tot € 606.538. Gedurende de 2 volgende maanden (Augustus, September) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 92, vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs bijna niet veranderd vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 624.179,75 tot een gemiddelde van € 608.814,5 tussen Oktober en November.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 1 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Heemstede, aan zo’n € 635.573. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 1 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 5 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 4.312 / m²) in Heemstede. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 5 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Heemstede kan men zien hoe het type "Appartement" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 635.573 is, meer bepaald zo’n 1 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Appartement", zo’n 1 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 4.312 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 4.312 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Heemstede
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 626.714
€ 4.535
512
77.588
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen