Prijs voor koopwoningen in Haarlem (Noord Holland)

De koopprijzen van woningen in Haarlem, in de provincie Noord Holland, zijn fors omhoog gegaan in de voorbije maanden. Er valt een grote prijstoename te zien van de koopprijzen in deze buurt.

€ 328.860
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 3.165,17
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Haarlem is duchtig omhoog gegaan in de voorbije 6 maanden. In Mei bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 2.758. In de volgende maand (Juni) valt er een grote prijsverhoging vast te stellen, oplopend tot € 3.410 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² relatief stabiel gebleven, gaande van zo’n € 3.084 naar € 2.963 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omhoog gegaan met zo’n 114 % vergeleken met het gemiddelde van de 4 laatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 3.023,5 per m²), en die van de laatste twee maanden, September en Oktober (€ 3.448,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Haarlem (stad) zijn relatief stabiel gebleven in de voorbije bestudeerde maanden . In de eerste maand, Mei,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 336.854. In Juni stagneert de prijs rond zo´n € 350.888. Gedurende de 2 volgende maanden (Juli, Augustus) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 92, vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs bijna niet veranderd vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 329.635,25 tot een gemiddelde van € 327.309,5 tussen September en Oktober.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 0 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Haarlem, aan zo´n € 345.325. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 0 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 3.527 / m²) in Haarlem. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Haarlem kan men vaststellen hoe het type "Appartement" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 345.325 is, meer bepaald zo’n 0 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Appartement", zo’n 0 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.527 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.527 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in Haarlem
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 345.325
€ 3.527
2.948
74.166
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen