Prijs voor koopwoningen in Finsterwolde (Groningen)

De koopprijzen van woningen in Finsterwolde, in de provincie Groningen, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 171.872,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 1.583,33
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Finsterwolde is omlaag gegaan in de voorbije maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 1.659. In de volgende maand, Augustus, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 1.593 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² relatief stabiel gebleven, gaande van zo’n € 1.626 naar € 1.605,5 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde vn de 4 laatste maanden, meer bepaald met zo’n 94 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 1.615,75, en die van de laatste twee maanden November en December, € 1.518,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Finsterwolde (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Juli is € 212.893. In de volgende maand, Augustus,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot € 179.563. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 84 %. In de 2 laatste maanden is de prijs omlaag gegaan vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, meer bepaald met zo'n 86 %, dalend van € 180.306 tot € 155.005,5 in November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 7 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Finsterwolde, aan zo’n € 167.451. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 7 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 13 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 1.293 / m²) in Finsterwolde. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 13 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Finsterwolde kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 167.451 is, meer bepaald zo’n 7 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 7 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.293 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.293 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Finsterwolde
Aantallen gebruikte woningen in Groningen
€ 156.611
€ 1.482
94
8.272
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen