Prijs voor koopwoningen in De Westereen (Friesland)

De koopprijzen van woningen in De Westereen, in de provincie Friesland, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 249.131,75
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 1.973,25
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in De Westereen is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. In November hangt de gemiddelde koopprijs per m² rond zo’n € 2.157. In de maand hierna valt er een prijsvermindering vast te stellen, gaande tot € 1.955 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² fors omlaag gegaan vergeleken met de twee eerste maanden, meer exact met zo’n 42. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 70 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 1.464, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 1.018,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in De Westereen (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, November,bedraagt de gemiddelde prijs zo´n € 263.063. In December stagneert de prijs rond zo´n € 256.750. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 45 %. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 188.703,25 tot € 120.857, een daling van 64 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 28 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in De Westereen, aan zo’n € 309.405. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 28 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 2 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 1.988 / m²) in De Westereen. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 2 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in De Westereen kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 309.405 is, meer bepaald zo’n 28 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 28 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.988 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.988 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in De Westereen
Aantallen gebruikte woningen in Friesland
€ 241.714
€ 2.037
60
6.894
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen
Gerelateerde zoekopdrachten in Friesland