Prijs voor koopwoningen in Breda (Noord Brabant)

De koopprijzen van woningen in Breda, in de provincie Noord Brabant, zijn lichtelijk omlaag gegaan in de laatste maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 378.991,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 3.135,33
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Breda is omlaag gegaan in de voorbije maanden. In November bedraagt de gemiddelde koopprijs per m² zo’n € 3.287. In de volgende maand, December, verandert deze prijs bijna niet, blijvende zo’n € 3.225 per m². De 2 volgende maanden (Januari, Februari) kenmerken zich door een daling van zo’n 93 in de gemiddelde koopprijs per m² vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs relatief stabiel gebleven vergeleken met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 3.135 naar een gemiddelde in Maart en April van € 3.136 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Breda (stad) zijn relatief stabiel gebleven in de voorbije bestudeerde maanden . In Novemberbedraagt de gemiddelde koopprijs€ 384.069. Er is echter een grote prijsverhoging in maand December, stijgend tot € 466.588. Gedurende de 2 volgende maanden daalt de gemiddelde prijs duchtig vergeleken met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 83 %. In de 2 laatste maanden is de prijs omlaag gegaan vergeleken met alle voorgaande gemiddelden, meer bepaald met zo'n 92 %, dalend van € 388.904 tot € 359.166 in Maart en April.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 11 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Breda, aan zo’n € 397.845. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 11 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 3 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 3.073 / m²) in Breda. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 3 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Breda kan men zien hoe het type "Appartement" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 397.845 is, meer bepaald zo’n 11 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Appartement", zo’n 11 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.073 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 3.073 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Breda
Aantallen gebruikte woningen in Noord Brabant
€ 356.838
€ 3.172
3.226
68.972
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen