Prijs voor koopwoningen in Bergentheim (Overijssel)

De koopprijzen van woningen in Bergentheim, in de provincie Overijssel, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 248.439,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 1.964,83
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Bergentheim is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² hangt in maand Mei rond zo’n € 2.279. In de maand hierna, Juni, valt er een grote prijsvermindering te zien, gaande tot € 1.768 per m². De 2 volgende maanden (Juli, Augustus) kenmerken zich door een daling van zo’n 94 in de gemiddelde koopprijs per m² vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs relatief stabiel gebleven vergeleken met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 1.966 naar een gemiddelde in September en Oktober van € 1.962,5 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Bergentheim (stad) zijn fors omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Mei is € 328.125. In de volgende maand, Juni,is er een grote prijsvermindering vast te stellen tot € 221.036. Gedurende de 2 volgende maanden (Juli, Augustus) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 91, vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 261.923 tot € 221.472, een daling van 85 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de hoogste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 35 % kostelijker dan het gemiddelde van de woningen in Bergentheim, aan zo’n € 284.489. De woningen met de prijzigste koopprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 35 % prijziger dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 47 % minder voordelig dan het gemiddelde (€ 2.933 / m²) in Bergentheim. De prijzigste woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 47 % kostelijker dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Bergentheim kan men zien hoe het type "Vrijstaande Woning" het meest kostelijke type is, waarvan de prijs € 284.489 is, meer bepaald zo’n 35 % minder voordelig dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het prijzigste is het type "Vrijstaande Woning", zo’n 35 % kostelijker dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het minst betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.933 / m². Het kostelijkere type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.933 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in Bergentheim
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 211.000
€ 2.001
104
26.972
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen