Prijs voor koopwoningen in Apeldoorn (Gelderland)

De koopprijzen van woningen in Apeldoorn, in de provincie Gelderland, zijn fors omlaag gegaan in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een forse prijsvermindering van de koopprijzen in deze buurt.

€ 314.896,8
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 2.581,6
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Apeldoorn is duchtig afgenomen in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde koopprijs per m² bedraagt in November zo’n € 2.465. In de volgende maand, December, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 2.639 per m². In de 2 volgende maanden is de koopprijs per m² relatief stabiel gebleven, gaande van zo’n € 2.552 naar € 2.607 per m². In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs fors omlaag gegaan is vergeleken met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 50 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 2.579,5, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 1.295 per m².

Gemiddelde prijs

De koopprijzen in Apeldoorn (stad) zijn omlaag gegaan in de voorbije 6 maanden. In Novemberbedraagt de gemiddelde koopprijs€ 292.625. Er is echter een grote prijsverhoging in maand December, stijgend tot € 348.497. Gedurende de 2 volgende maanden (Januari, Februari) daalt de gemiddelde prijs, meer specifiek met zo´n 94, vergeleken met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs fors omlaag gegaan vergeleken met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 311.347,5 tot € 164.547, een daling van 53 %.

Gemiddelde prijs per kamers

Uit de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men afleiden hoe de woning met de laagste koopprijs diegene is met 1 kamer, met name zo’n 1 % goedkoper dan het gemiddelde van de woningen in Apeldoorn, aan zo´n € 327.353. De woningen met de minst dure koopprijzen, kijkend naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 1 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 1 % goedkoper dan het gemiddelde (€ 2.558 / m²) in Apeldoorn. De minst dure woningen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 1 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Als het aankomt op de gemiddelde prijs van het type woning in Apeldoorn kan men vaststellen hoe het type "Appartement" het voordeligste type is, waarvan de prijs € 327.353 is, meer bepaald zo’n 1 % minder kostelijk dan het gemiddelde (!PRECIO2!). Het minst prijzig is het type "Appartement", zo’n 1 % minder prijzig dan het gemiddelde voordien gegeven.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per m², dan is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.558 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2.558 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische problemen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Apeldoorn
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 329.094
€ 2.590
3.044
55.914
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen