Prijs voor huurwoningen in Zwolle (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Zwolle, in de provincie Overijssel, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 824,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 16,28
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Zwolle is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 19,69. In de volgende maand, Mei, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 15,89 por m². De 2 volgende maanden (Juni, Juli) kenmerken zich door een daling van zo’n 87 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 93 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 16,65, en die van de laatste twee maanden Augustus en September, € 15,54 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Zwolle (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Aprilbedraagt de huurprijs€ 706. Deze prijs loopt op in Mei tot € 797. In de 2 volgende maanden (Juni, Juli)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 751,5 in de twee eerste maanden tot € 886, meer bepaald een prijsstijging van 118 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 818,75 tot een gemiddelde van € 837 tussen Augustus en September.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 30 % goedkoper dan het gemiddelde in Zwolle van zo’n € 852. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 902. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 17 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 4 kamers, met een prijs van zo´n € 962.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 10,96 / m², het gemiddelde zijnde € 16 / m² in Zwolle. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 40 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 17,09 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Studio" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 25 % goedkoper dan het gemiddelde in Zwolle met een prijs van € 852. Het volgende type minder dure woningen is "Appartement” met een gemiddelde prijs van € 918. Het duurste type woning komt overeen met "Bovenwoning", zo’n 43 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Eengezinswoning", met een prijs van zo’n € 1.056.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Eengezinswoning", met een gemiddelde prijs van € 9,96 / m², gevolgd door "Bovenwoning" aan € 14,02 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Studio" met een prijs van € 26,17 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 17,65 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Zwolle
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 852
€ 16
5.228
23.166
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen