Prijs voor huurwoningen in Zwolle (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Zwolle, in de provincie Overijssel, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 821,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,59
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Zwolle is gestegen in de voorbije 6 maanden. In Augustus bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 14,83. In de volgende maand, September, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 15,49 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 15,16 naar € 15,14 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 109 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 15,15 per m²), en die van de laatste twee maanden, December en Januari (€ 16,47 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Zwolle (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Augustus,bedraagt de gemiddelde prijs € 831. In September blijft die prijs hangen rond € 829. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 830 tot € 857,5. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 92 %, dalende van € 843,75 tot € 778 in December en Januari.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Zwolle, dat zo’n € 823 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde (€ 16,49 / m²) in Zwolle. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Zwolle kan men vaststellen dat het type "Tussenwoning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 823, zo’n 0 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Tussenwoning", zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Tussenwoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 16,49 / m². Het minst dure type woning is "Tussenwoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 16,49 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs januari
Gemiddelde prijs per m² januari
Aantallen gebruikte woningen in Zwolle
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 823
€ 16,49
4.026
17.952
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen