Prijs voor huurwoningen in Zeewolde (Flevoland)

De huurprijzen van woningen in Zeewolde, in de provincie Flevoland, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.469,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 13,09
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Zeewolde is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 13,41. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 12,29 por m². In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 121 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 76 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 14,23, en die van de laatste twee maanden November en December, € 10,81 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Zeewolde (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Julibedraagt € 2.016.In de volgende maand, Augustus,is er en grote daling te zien tot € 803. In de 2 volgende maanden (September, Oktober)is de prijs gestegen van gemiddeld € 1.409,5 in de twee eerste maanden tot € 1.495. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.452,25 tot een gemiddelde van € 1.503 tussen November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 22 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Zeewolde, dat zo’n € 1.183 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 22 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 81 % minder duur dan het gemiddelde (€ 2 / m²) in Zeewolde. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 81 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Zeewolde kan men vaststellen dat het type "Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 1.183, zo’n 22 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Vrijstaande Woning", zo’n 22 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Zeewolde
Aantallen gebruikte woningen in Flevoland
€ 1.515
€ 10,5
324
4.474
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen