Prijs voor huurwoningen in Woerden (Utrecht)

De huurprijzen van woningen in Woerden, in de provincie Utrecht, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.111
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 13,43
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Woerden is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Februari bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 12,99. In de volgende maand, Maart, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot por m². In de 2 volgende maanden (April, Mei) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 216 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 127 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 10,26 per m²), en die van de laatste twee maanden, Juni en Juli (€ 13,05 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Woerden (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. De gemiddelde prijs in de maand Februaribedraagt € 897.In de volgende maand, Maart,is er en grote daling te zien tot . In de 2 volgende maanden (April, Mei)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 448,5 in de twee eerste maanden tot € 1.054,5, meer bepaald een prijsstijging van 235 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 170 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 751,5 in de laatste 4 maanden en € 1.274,5 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Juli.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 55 % goedkoper dan het gemiddelde in Woerden van zo’n € 1.228. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 909. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 26 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 557.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 8 / m², het gemiddelde zijnde € 12,79 / m² in Woerden. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 49 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 8 / m².

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Woerden kan men vaststellen dat het type "Woning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 909, zo’n 26 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Woning", zo’n 26 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 8 / m². Het minst dure type woning is "Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 8 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juli
Gemiddelde prijs per m² juli
Aantallen gebruikte woningen in Woerden
Aantallen gebruikte woningen in Utrecht
€ 1.228
€ 12,79
234
18.048
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen